Het traject

Wij zijn trots dat na 3 jaar onderzoek wij hierin – wetenschappelijk bewezen – kinderen met overgewicht de meest gezonde toekomst blijken te bieden.

Bij Lekker Pûh!!! bestaat er geen voorgedrukt werkboek voor de kinderen. Ieder kind is immers uniek en iedere gezinssituatie verdient een haalbare begeleiding op maat. Daarom maken alle kinderen en jongeren bij Lekker Pûh!!! hun eigen gezonde leefstijl map.

In de werkmap wordt per consult een nieuw onderwerp over eten, bewegen, leefstijl en zelfvertrouwen toegevoegd. Zo wordt er gewerkt aan een gezonde leefstijl die past bij het kind. Ieder kind wordt in zijn eigen kracht gezet en leert zelf om te gaan met eten, bewegen en verleiding. Tijdens het eerste gesprek wordt er een voedingsadvies gegeven waarmee tijdens de vervolg gesprekken verder gewerkt wordt.

Zo leert het kind naar zichzelf luisteren en wordt eten weer plezierig. De ouder hoef dan niet meer als ‘scheidsrechter’ op te treden.

Voor een volledige en goede begeleiding bezoeken ouder en kind Lekker Pûh!!! gedurende minimaal ½ jaar intensief:

  • In de 1e maand 1 x per week
  • In de 2e en 3e maand 1 x in de 2 weken
  • Vanaf de 4e maand 1x per 4 weken

Daarna volgen iedere 3 of 6 maanden motivatiebezoeken gedurende alle leeftijdsfases.
Tijdens de bezoeken leren uw kind en u het lichaamsgewicht en groei aan de hand van de groeicurve bij te houden en zo bewust om te gaan met de toename in kilo’s t.o.v. de groei van het kind. Ook leren ouders hiermee een terugval tijdig zelf te signaleren. Kinderen worden begeleid in alle fases van hun leven (nieuwe school, vriendjes, feestjes en verleidingen).

De kosten:

De gesprekken worden vanuit de zorgverzekeraar vergoed. Ieder kind heeft recht op de eerste vier gesprekken vanuit de basis verzekering. Het eerste gesprek duurt 60 minuten en de vervolggesprekken 30 minuten. Indien er een aanvullende verzekering is worden er nog meer gesprekken vergoed en is het zelfs mogelijk de gehele begeleiding vergoed te krijgen!