Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid is simpelweg onder te verdelen in twee varianten: allergie en intolerantie. Bij een allergie ontstaat er een immuunreactie en treden lichamelijke klachten op zoals huiduitslag, jeuk, darm- of buikpijnklachten, keelpijn, hoofdpijn. Maar ook gedragsproblemen kunnen soms het gevolg zijn van een overgevoeligheidsreactie. Een intolerantie is geen immuunreactie maar ontstaat doordat het lichaam niet instaat is het betreffende stofje uit de voeding af te breken of te verteren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij lactose intolerantie.

‘Weet wat je eet’

Kinderen en jongeren krijgen steeds vaker te maken met een allergie of intolerantie die hun beperkt in hun dagelijkse leven. Het is daarom van belang bij verdenking van een allergie naar een huisarts of diëtist te gaan. De kinderdiëtist van Voedingswijs ondersteunt in de diagnostisering en helpt jullie naar een allergeenvrije voeding die aansluit bij het kind.

§voedselovergevoeligheid

Verdenk je een voedselovergevoeligheid neem dan contact op. Bij de onderstaande overgevoeligheden kun je bij ons terecht:

  • Gluten-intolerantie
  • Lactose-intolerantie
  • Koemelk- eiwit allergie
  • Ei-eiwit allergie
  • Oraal allergie syndroom
  • Overgevoeligheidsreactie op bijvoorbeeld suiker, tarwe of cafeïne.