(Zuigfles)cariës en tanderosie

Een gezond gebit hoort in een gezond lichaam en daarvoor is de juiste voeding van essentieel belang. Alles wat een kind eet komt immers in aanraking met mond en tanden en kan daar positief of negatief uitwerken.

tanderosie

Een kindergebit ontwikkeld zich gedurende de kindertijd en melktanden wisselen voor het uiteindelijke gebit. Een gezond gebit en een goede mondhygiëne is van groot belang bij het gezond houden van je kind, tand- en mondgezondheid heeft invloed op kauwgedrag, structuur / smaakvoorkeur en de weerstand. Tanden krijgen echter gedurende de dag heel wat aanvallen van suikers en zuren in de mond. Deze kunnen het gebit van je kind aantasten en problemen veroorzaken zoals cariës (gaatjes) en tanderosie. Als het kind nog de fles krijgt en deze gedurende langere tijd in de mond houd kan zuigflescariës ontstaan. Daarnaast kunnen er gebitsproblemen, zoals aften en tandvleesontsteking, ontstaan door vitamine of mineralen tekorten.

Voor hulp bij tandproblemen door voeding kun je met je kind bij ons terecht. Samen met tandarts of mondhygiënist bereiken we leefstijlverandering, waarin voeding, maar ook poetsgewoonten, worden aangepast.