De behandeling

Eerste consult/intake:

Om tot een passende behandeling te komen zal tijdens een eerste gesprek ruim de tijd genomen worden, dit gesprek duurt ongeveer 60 – 75 minuten. De hulpvraag, klachten, huidige voedingsinname, motivatie en leefstijl staan centraal. Er is daarnaast voldoende ruimte voor vragen.

Vervolg:

Na een eerste gesprek gaan we aan de slag met de situatie en wordt daar de behandeling op aangepast. Samen wordt een behandelplan en doelen opgesteld. De behandeling is voor iedereen anders en ook de behandelduur zal persoonlijk zijn. We kijken altijd samen naar de mogelijkheden.

Vervolg gesprekken duren gemiddeld 20-30 minuten. Tijdens ieder gesprek wordt er gewerkt aan kennis over de juiste voeding om zo klachten te verminderen.

Tijdens een vervolg consult worden de doelen geëvalueerd en meten wij lengte en gewicht. Ook kan er indien nodig met een kind gegeten worden, spelen wij spelletjes en leert je kind iets nieuws over zijn/haar klachten en de daarbij passende voedingsadviezen.  Wij gebruiken kindvriendelijke behandelmethodes zoals Lekker Pûh!!! en ‘De kinderdiëetcreatie’. De kinderdiëtist is volledig gespecialiseerd in de behandeling en coaching van baby, kind en gezin waardoor je kind de best mogelijke zorg krijgt.

Wil je meer informatie of een adviesgesprek neem dan telefonisch of via het contactformulier contact op of maak direct een afspraak.

de behandeling