Groepsbehandeling

Soms kan een groep ervoor zorgen dat een kind nog gemotiveerder raakt en sneller uit zijn schulp kruipt. Echter vinden wij bij Voedingswijs een individuele benadering onmisbaar, ieder kind is namelijk uniek! Wij bieden groepsbehandelingen daarom alleen aan in combinatie met individuele begeleiding.

Spring je Voedingswijs bij Bounz!

Vooral sporten in een groep werkt voor veel kinderen extra motiverend. Daarom bieden wij een gecombineerd leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht tussen 6-12 jaar aan waarbij beweging een belangrijk onderdeel is.

Gedurende drie maanden zullen de kinderen begeleiding krijgen van de kinderdiëtist / eet-coach en sportinstructeur bij Bounz Nijmegen. Ze zullen wekelijks in groepsverband gaan sporten op de trampolines. Daarnaast gaan ze iedere twee weken naar Voedingswijs kinderdiëtist om op een speelse en interactieve manier te leren over gezonde voeding. Dit zal deels in groepsverband en deels individueel plaats vinden.

Het traject is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met overgewicht. Gericht op kinderen die onvoldoende bewegen en weer plezier in bewegen willen krijgen. De kinderen leren het belang van goede voeding en voldoende beweging en groeien zo naar hun gezonde gewicht.

‘Op blote voeten springend op de trampolines wordt bewegen weer leuk! De conditie verbeterd en het gewicht neemt af.’

Kosten

Een deel van het traject zal worden vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten van het traject zijn €20,00 per maand. Voor dit bedrag kan uw kind 12 keer sporten bij Bounz en gaat uw kind 7 keer naar de kinderdiëtist om meer te leren over gezonde voeding. Ook is het mogelijk een groot deel van de maandelijkse kosten via Stichting leergeld vergoed te krijgen

Spring je Voedingswijs bij Bounz voor jeugd.

Dit programma is nog in ontwikkeling, bij voldoende aanmeldingen zal er ook een groep voor jongeren van 13-16 jaar starten.

Bij dit programma staat beweging en voeding centraal. De jongeren gaan samen met leeftijdsgenoten 1x per week sporten op de trampolines bij Bounz en worden daarnaast individueel en in groepsverband begeleid door de kinderdiëtist / eet-coach.

Het programma duurt 3 maanden en is gelijk aan het programma voor kinderen van 6-12 jaar. De groepsbehandelingen zullen vooral gericht zijn op omgaan met verleidingen, wilskracht en bewust kiezen voor gezond. De jongeren krijgen de kans de discussiëren en leren van elkaar.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@voedingswijsnijmegen.nl of bel naar 085 4890 598.

bounz