Vergoeding en tarieven

De diëtetiek is opgenomen in het basispakket voor 3 behandeluren (ongeveer 5 gesprekken). Daarnaast kan het zijn dat er extra behandelingen vanuit een aanvullend verzekeringspakket worden vergoed.

vergoeding-en-tarieven

Voor kinderen tot 18 jaar geld GEEN eigen risico, zij krijgen de eerste 3 behandeluren dus volledig vergoed. Daarnaast kunnen er ook voor kinderen aanvullende verzekeringen afgesloten worden met een ruime vergoeding voor diëtistische zorg.

Informeer eventueel bij je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt of vraag het aan de kinderdiëtist tijdens het eerste gesprek.

Tarieven:

De tarieven voor diëtetiek zijn wettelijk vastgesteld. Zie de kosten hieronder.

Tarief
Behandeling per kwartier € 15,00
Intake Consult € 75,00
Vervolgconsult € 30,00
Kort vervolg-, telefonisch/skype consult € 15,00
Toeslag voor huisbezoek binnen Nijmegen € 15,00

* Niet tijdig (binnen 48 uur) afgezegd of niet nagekomen afspraak consult wordt volledig in rekening gebracht.

Tarieven Lekker Pûh!!!

Voor Behandeling volgens de methode Lekker Pûh!!! gelden andere tarieven. Dit omdat de behandeling uit een intensieve begeleiding bestaat en omdat er werkmateriaal verstrekt wordt. Ook deze prijzen zijn wettelijk vastgesteld.

Tijd Tarief
Intake 60 minuten € 75,00
Vervolgconsult 30 minuten € 37,50
Verwijzing en directe toegankelijkheid diëtiek:

Sinds 2011 is de diëtist ook direct toegankelijk, dat betekend dat je zonder verwijzing van (huis)arts bij de kinderdiëtist terecht kunt. Echter vergoeden niet alle zorgverzekeraars deze behandelingen. Een verwijsbriefje kan dus nodig zijn. Daarnaast is dit handig voor eventueel overleg en terugkoppeling.